Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@01:19:03 GMT

لذت دنده‌کباب اصل را پای این کتیبه تجربه کنید

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۲۵۶۱۸

تابستان امسال سفر به مرموزترین منطقه دیار فرهاد و شیرین را از دست ندهید.

خبرگزاری تسنیم: بیستون را عشق کَند و شهرتش فرهاد بُرد. البته این روزها شهرت بیستون را کرمانشاه می‌برد. خوردن دنده‌کباب اصل کرمانشاهی در حاشیه دریاچه، پای کتیبه بیستون، در ایام تابستان می‌تواند خاطره‌ساز شود.

کرمانشاه استانی است که دیدنی‌های کمترشناخته‌ای هم دارد که شاید زیباتر از بیستون و پُرشورتر از عشق فرهاد به شیرین باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نمونه‌اش شهر قصر شیرین است، شهری که با نخلستان‌هایش که پشت یک کوه بلند واقع شده، یادآور سال‌ها مقاومت مردمان این دیار در دفاع‌مقدس است. در سال‌های اخیر هم این شهر مقصد گردشگری راهیان نور شده است.

دالاهو، بهشت ناشناخته

اما شاید در این میان منطقه زیبای «دالاهو» جزو مرموزترین مناطق گردشگری استان کرمانشاه باشد. دالاهو منطقه‌ای است سرسبز با آب‌های خروشان. طبیعتی بی‌نظیر دارد. مردمانش خون‌گرم‌اند و برخوردار از فرهنگی غنی. این منطقه همراه با ده‌ها اثر تاریخی و باستانی مجموعه‌ای کم‌نظیر برای گردشگری فراهم آورده است. زیباترین بخش منطقه دالاهو «ریجاب» یا، به‌گویش محلی، «ریژآو» است: چشمه‌ساران و رودخانه‌های پرآب و زلال در کنار گل‌های رنگارنگ در کوهستانی سرسبز که نامش در گویش محلی «ریزش آب» معنی می‌دهد، چون ریزش آب در این منطقه بسیار است.

یکی از دیدنی‌ها در منطقه دالاهو دره «سرخه‌لیزه» است که آثاری از عصر ساسانیان در آن دیده می‌شود. این دره در 25کیلومتری شهر سرپل ذهاب واقع شده است.

در کنار این دره، «قلعه ساسانیان» قرار دارد که در نوع خود در ایران بی‌نظیر است، اما کمتر شناخته است.

از دیگر مناطق بسیار زیبا در نزدیکی دالاهو، طاق «گرا»ست؛ این طاق از سالم‌ترین آثار باستانی ایران است که آن هم کمتر دیده شده، اما چشم هر گردشگری را به خود خیره خواهد کرد.

در کنار دیدنی‌های طبیعی و تاریخی، منطقه دالاهو به‌دلیل موسیقی غنی‌اش هم معروف است. تنبورنوازان قهاری در این منطقه زندگی می‌کنند و مراسم‌های سنتی تنبورنوازی‌شان در ایام نوروز و دیگر اعیاد مذهبی و ملی بسیار جالب‌توجه است. ضمن آنکه ساخت تنبور در این منطقه شهرت جهانی دارد.

هورامان، محل آسایش خورشید

البته دیدنی‌های استان کرمانشاه به اینجا ختم نمی‌شود. اگر به‌سمت غرب و مرز برویم، وارد منطقه «اورامانات» می‌شویم؛ کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده اورامان پناهگاهِ طبیعی روستاهای پلکانی است که معماری سنگ‌چین آنها بی‌نظیر است.

رودخانه سیروان در پیچاپیچ کوهستان جاری شده است و روستاهای مختلفی در حاشیه آن شکل گرفته‌اند که هر کدامشان به‌تنهایی یک جاذبه عمده گردشگری هستند، روستاهایی ازجمله نودشه، شرکان، سرپیر، کاله، رودبر، بلبر، ژیوار، ناو، نوین!

معماری اورامانات در نوع خود در ایران و حتی جهان بی‌نظیر است، خانه‌هایی پلکانی که اغلب با همان مصالح سنگی ساخته شده‌اند که از دل کوه درآمده است. این معماری به‌شکلی گسترده شده که حتی شهر بزرگی همچون پاوه را شهر «هزارماسوله» می نامند. اگر تا پاوه رفتید، حتماً از غار آبی قوری قلعه هم دیدن کنید.

«اورامان» یا «هورامان» از دو بخش «هورا» و «مان» به‌معنى خانه و جایگاه و سرزمین تشکیل شده است. «هور» به‌معنى خورشید است؛ بنابراین، «هورامان» را مى‌توان جایگاه خورشید هم معنى کرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۵۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه‌ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز انجام شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا (ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کار‌های برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت‌های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

 ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا (ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود وی در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

دیگر خبرها

  • تصاویر | طبیعت بهاری کردستان
  • آغاز چهارمین جشنواره گل و گلاب در بوستان آب و آتش
  • نصب کتیبه ها و پرچمهای عزا در حرم مطهر امامین کاظمین (ع)
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • طرز تهیه کباب کوبیده به روش آشپز خیابانی هندی (فیلم)
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • تصویر کتیبه متفاوت در محل دیدار رهبر انقلاب
  • عکسی از یک کتیبه متفاوت در محل دیدار امروز رهبری
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود